Pizza mozzarella

Recept:

Ingrediënten

Voor 2 pizzabodems van 31 cm.
400g  mix voor pizza
200 ml water
3 el olijfolie

 

Voor de vulling:
Groene pesto
Tomatensaus
350g mozzarella
4 verse tomaten
groene olijven
verse basilicum
peper en zout
pizzakruiden

Voorbereiding:

Meng de mix, het water en de olijfolie en kneed tot een goed samenhangend deeg.
Bedek het deeg met een vel plastic en laat 15 min rusten in de koelkast.

Bereiding:

Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak.
Leg het deeg in de ingevette pizzavormen.
Bestrijk met groene pesto.
Bestrijk daarover een dun laagje tomattensaus.
Beleg met schijfjes tomaat en mozzarella en groene olijven.
Kruiden met peper en zout en pizzakruiden.
Versier met enkele blaadjes verse basilicum.
Bak de pizza`s 15 tot 20 min in een voorverwarmde oven op 220 graden.

 

Bekijk wat voorbeelden