Pizza margarita
Recept:
Ingrediëmten:
Tomatensaus
1 e extra vergine olijfolie
2 grote teentjes knoflook, fijn
450 g tomaten stukjes uit blik
1 t verse of gedroogde oregano, fijn
zout
zwarte peper
1. Fruit ui en knoflook aan in olijfolie tot zacht.
2. Voeg overige ingrediënten erbij plus beetje water en kook zachtjes tot een gebonden tomatensaus.
3. Proeft en maak verder op smaak met zout en peper indien nodig.
4. Laat saus afkoelen.
Garnering
tomatensaus voor bodem
plakken mozzerella (geen buffelmozzarella dit smelt minder goed)
blaadjes basilicum
extra vergine olijfolie
Voorbereiding:
Pizzabodem
500 g tarwemeel
1 zakje droge gist (7 g target=_blank>
200 ml lauwwarme water
4 e olijfolie
1 t zout
1. Los gist op in water, laat het tenminste 10 min. staan en roer het vervolgens glad.
2. Zeef bloem op een werktafel en maak met een krabbetje een kuil in het midden.
3. Strooi zout langs rand van bloem.
4. Doen gistoplossing en olijfolie in kuiltje en werk bloem met vingertoppen erdoor van binnen uit naar buiten tot er een gebonden deeg ontstaan.
5. Kneed deeg voor 8-10 min. tot er een elastische deeg vormt.
6. Bol deeg op en doen in een met bloem bestuift schaal en doen daarover een stuk plastiek.
7. Laat deeg op een warme plaats voor 45-60 min. rijzen.
8. Verdeel deeg in 4 delen en rol het uit tot 4 dunne pizzabodems.
9 Verdeel vulling erover en bak tot gaar. (let wel erop dat er een rand van 1+1/2 cm overblijven zonder vulling) Deze rand kunt je ook nog vooraf insmeren met olijfolie voor een meer glanzend en zachter korst.
Bereiding:
MAKEN VAN PIZZA:
1. Rol pizzabodem uit en leg dit op een ingevette bakplaat. (van 500 g bloem, maakte ik 2 grote pizza`s)
2. Verdeel tomatensaus over bodem.
3. Daarop rangschik jij om en om mozzarella plakjes en basilicum blaadjes.
4. Sprenkel wat olijfolie over pizza en kwast de deeg rand in met olijfolie.
5. Bak pizza in oven voor 15 min. bij 250*C.
Wat lekkere voorbeelden



Maak jouw eigen website met JouwWeb